Gelato Italiano (Ijs!)

Strand, zon, zee, genieten, vakantie…..al die dingen denk ik aan als ik ijs zie. Heerlijk! Voor mij écht iets om me wakker voor te maken. Niet alleen de smaak en structuur, maar de hele beleving inclusief het maken vind ik een feestje.

Daarom móest ik het zelf leren maken. We zijn afgereisd naar Sicilië (ik hou van veel Italiaans eten, maar Sicilië is toch echt de moeder van de mooiste zoetigheden) en daar sloeg de vonk helemaal over.

Nu maken we dus zelf ons gelato. Net als al het andere dat we maken met alleen maar verse producten van de beste kwaliteit. Melk, room, suiker, eieren, fruit, noten.

Italiaans ijs (gelato) is anders dan roomijs. Er zit weliswaar room in, maar minder dan bij roomijs en het is ook minder hard. De structuur is zachter waardoor het vaak ook gespateld wordt in plaats van in bolletjes geschept.

Kom je proeven? (volgens sommigen is het ‘kapot’ lekker!)